Keresés
HÍRLEVÉL

Isztambul - A Kelet kapuja

Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:415/fő
Jellemzők
OrszágTörökország
Időpont2023.október 28-31.
Utazásrepülő
ElhelyezésHotel
EllátásFélpanzió

 

1. nap: Indulás kora reggel autóbusszal Szombathelyről. Elutazás Budapestről a Turkish Airlines menetrendszerinti járatával. Érkezés Isztambulba a déli órákban. Transzfer a szállodába, közben informatív autóbuszos városnézés. A szállás elfoglalása után gyalogos séta az óvárosban és a Nagy Bazárban. A Grand Bazaar a világ egyik legnagyobb fedett piaca (kb.200.000 négyzetméter területen csaknem 5000 üzlet), több km-es labirintus, ahol az aranyművesek, bőrösök, lámpa- és kelmeárusok utcáiban bolyonghatunk. Vacsora, szállás (3éj).

 

2.nap: Egész napos program keretében Isztambul óvárosának főbb látnivalóit keressük fel, a bizánci építészet leghíresebb alkotásaival: a Hippodrom tér (egykori kocsiversenyek színtere), Kék Mecset, Hagia Sofia (a világ egyik legszebb építészeti, kultúrtörténeti emléke), Topkapi palota a felbecsülhetetlen értékű kincstárral, könyvtárral és a Háremmel.

 

3. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás Isztambulban. Először az Aranyszarv-öböltől északra található Galata toronyhoz utazunk, mely Isztambul egyik meghatározó történelmi épülete, majd átkelünk a híres Boszporusz hídon, hogy a város ázsiai oldalán fekvő Çamlıca Hill-ről megcsodáljuk a metropolisz egyedülálló panorámáját. Ezután a Nagy Dzsámi Szulejmán komplexumhoz utazunk,ez az egyik legpompásabb oszmán-török dzsámi, a környező négy medreszével (elemi iskolával, kórházzal, szegény konyhával, könyvtárral, karavánszerájjal, stb.), majd a Héttorony erőd (Yedikule a magyar rabok egykori börtöne) megnézése következik. Este fakultatív program keretében részt vehetünk egy török esten, hastáncos, folklór bemutatóval, korlátozott italfogyasztással.

 

4. nap: Reggeli után Törökország legnagyobb rezidenciáját a Boszporusz nyugati, európai oldalán fekvő Dolmabahce palotát tekintjük meg, majd hajókirándulás a Boszporuszon: paloták, erődök mentén a híres híd alatt hajózunk Európa és Ázsia között. Az Egyiptomi Bazár (fűszerbazár) meglátogatása után transzfer a repülőtérre és hazautazás a Turkish Airlines menetrendszerinti járatával. Érkezés Budapestre az esti órákban, majd autóbuszos transzfer Szombathelyre. 

 

Utazás:                        Szombathelyről Budapestre és vissza autóbusszal; Budapestről menetrendszerinti repülőgéppel 

Szállás:                        központi elhelyezkedésű 4 * szállodában 

Elhelyezés:                  2 ágyas szállodai, fürdőszobás szobákban

Ellátás:                        félpanzió

 

Részvételi díj: 415 Euro/fő

Egyágyas felár:           150 Euro/fő

 

A részvételi díj tartalmazza: a szállást félpanzióval, a repülőtéri transzfert Isztambulban, a programokhoz tartozó belépők és az idegenvezetés költségeit, a kötelező szervízdíjat, a  sztornóbiztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: a repülőjegyet illetékkel és adókkal 139.900 Ft/fő, a reptéri transzfert (Szombathely-Budapest-Szombathely között) 29.900 Ft/fő, a 3. napon fakultatív egész napos program Isztambulban  75 €/fő, fakultatív török est: 50 Euro/fő, BBP biztosítást COVID fedezettel  6.000 Ft/fő 65 éves korig, 65 év felett pótdíjas

 

Indulás:2023.október 28.
Indulás:2023.október 31.

Foglalás

Isztambul - A Kelet kapuja