Keresés
HÍRLEVÉL

A Hinterbrühl-i tavasbarlang és a Baden-i rózsafesztivál

Egynapos útjaink|Társasutazásaink|Társasutazásaink

Ár:15.000Ft/fő
Jellemzők
OrszágAusztria
Időpont2023.június 10.
Utazásautóbusszal
Elhelyezés-
Ellátás-

Program:

 

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolóból a reggeli órákban. Napunk első állomása a Hinterbrühlben található „Seegrotte” tavasbarlang. 1912-ben egy robbantás során hatalmas erővel, több, mint 20 millió liter víz zúdult a járatokba és tárnákba. A víz betörése nyomán tó keletkezett, mely ma Euróba legnagyobb földalatti tava. Először a múzeumban ismerkedük az eredeti gipszbánya múltjával, majd a földalatti barlangrendszert járjuk be motorcsónakokkal. A barlang mélyén kápolnát is találunk, mely a szerencsétlenül járt bányászoknak állít emléket.

Utunk második állomása az egykori császári fürdőváros Baden. A város a Biedermeir időszak alatt a császár nyári rezidenciája volt, amely sok művészt vonzott a városban, akik sokat segítettek a város kulturális életének fellendítésében. Rengetek park, étterem, kávézó és szórakozóhely várja az oda látogatókat, valamint itt található Európa legnagyobb kaszinója is. Baden egyik legvonzóbb látványossága a Doblhoffpark, amely több mint 30.000 rózsatőnek ad otthon. A Rosarium területén 600 különböző rózsafajtát csodálhatnak meg az oda látogatók, melyek júniustól októberig folyamatosan nyílnak és szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak. A program után indulás hazafelé, majd érkezés Szombathelyre az esti órákban.

 

 

 

Részvételi díj: 15.000-Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az utazás, az idegenvezetés és a sztornóbiztosítás költségét, nem tartalmazza a BBP biztosítást (1.000 Ft/fő, 65 év felett pótdíjas) és a belépők költségét (kb. 20 Euro/fő)

 

A programok sorrendje felcserélődhet!

 

Indulás:2023.június 10.

Foglalás

A Hinterbrühl-i tavasbarlang és a Baden-i rózsafesztivál