Keresés
HÍRLEVÉL

Wachau-Passau-Mostviertel-Bécs

Új ajánlataink|Társasutazások|Európa » Ausztria

Ár:69.900Ft-tól/fő
további információt kérek
Jellemzők
OrszágAusztria
Időpont2018. július 4-7.
Utazásautóbusszal
Elhelyezés2 ágyas szobák
Ellátásfélpanzió + 1 egy alkalommal ebéd

Program

1. nap: Indulás reggel 7:00 órakor a csoport székhelyéről. Első megállónk az ausztriai Mayer¬ling¬ben lesz, ahol egy vadászházban, 1889-ben Ferenc József császár és Sisi egyetlen fiúgyermeke, Rudolf trónörökös öngyilkosságot követett el a szeretőjével együtt. A XIX. század egyik leg¬rej¬té¬lye¬sebb eseményének helyszínét a császár átépíttette egy karmelita kolostorrá, a templom főoltára pont ott van, ahol a két holttestet megtalálták. A templom és a mellette lévő emlékkiállítás megtekintése után utazás Kremsbe, az Osztrák Dunakanyar - a Wachau¬ - keleti kapujába. Városnéző séta Krems óvárosában, mely a világ kulturális örökségének a része, majd hajóra szállunk, hogy a káprázatos wachaui táj látványában gyönyörködjünk. A nap egyik csúcspontját a Melki apátság, az osztrák barokk mesterművének megtekintése jelenti. A Duna feletti dombra épült hatalmas épületegyüttes dísztermei, könyvtára és maga az apátsági bazilika az egyetemes barokk művészet csúcs¬pontját képviselik. Továbbutazás szálláshelyünkre a Mostviertel régióban található Lackenhofba. Vacsora, szállás (3 éj). 

2. nap: Reggeli után utazás Passau-ba, a három folyó (Inn, Ilz és Duna) és a magyar királynék városába. Városnéző séta keretében megnézzük a Dómot, a Niedernburgi kolostorban Gizella királyné kápolnáját, a három folyó összefolyását, a Városháza dísztermét és a Művészek utcáját. Szabadidő, majd utazás Linzbe, Felső-Ausztria tartományi fővárosába, ahol városnéző kisvonatról (magyar nyelvű ismertetéssel) tekintjük meg a város legfőbb nevezetességeit: Főtér, régi Dóm, Nibelungok hídja, Landhaus, Bazilika, Orsolya-templom. Szabadidő a sétálóutcában, majd visszautazás a szálláshelyre. 

3. nap: Reggeli után a nagy Ötscher óriás-hegy meghódítása következik. Felvonóval érjük el a Nagy-Ötscher hegyállomását, ahonnan lenyűgöző természeti és hegyvidéki 

táj tárul elénk a legkülönlegesebb alpesi virágokkal. A túrázni vágyók felgyalogolhatnak még az 1883 m magas hegycsúcsig is. Ebéd a szállodában, délután a Lunzi-tavat keressük fel, ahol motorcsónakázásra is sor kerülhet. A nap fénypontjaként betérünk egy privát sörfőzdébe, ahol négyfajta kézműves sört kóstolhatunk. Este fergeteges grillparty vár bennünket a szállodában.

4. nap: Utazás Bécs történelmi központjába, ahol egy rövid városnéző sétát követően időutazásra indulunk. A „Time Travel Vienna” keretében hatvan perc alatt kétezer év történelmét éljük át, miközben a saját bőrünkön tapasztaljuk meg a középkori és újkori Bécset, az ismert zenedallamokat, a bálok hangulatát és a 2. világháború légópincéinek bemutatását. Az egyedülálló turistaattrakció kétezer évet felölelő időutazás 5D mozival, a legmodernebb fény- és hangtechnikával, robotokkal és az élményt hitelessé tevő illathatásokkal, majd egy virtuális hintóban ülve hajtunk el Bécs nevezetességei - a Hofburg, a Heldenplatz, a Staatsoper vagy a Prater - mellett, illetve felett. 

A program után egy csodálatos rózsakertet tekintünk meg, amely a Népkertben található, majd a Császárváros kevésbé ismert látványosságait keressük fel, melyek a város északnyugati zöld kerületeiben találhatók. Döblingen, és Grinzingen át felutazunk a Kahlenberg (Kopaszhegy) kilátójához. A bécsi panoráma megtekintése után egy kis séta és borozási lehetőség Grinzingben. Indulás hazafele, érkezés a csoport székhelyére az esti órákban.

Min. létszám: 40 fő 

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: Sporthotel***am Ötscher, Lackenhof

Elhelyezés: 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás: félpanzió + egy alkalommal ebéd 

Egyágyas felár: 25.000 Ft/fő

 

Részvételi díj: 69.900 Ft /fő

 

 

A részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást és a csoportkísérő költségét.

Nem tartalmazza a belépőket és a hajózások költségét (kb. 60 Euro/fő), a BBP biztosítást (2.000 Ft/fő)

 

Indulás:2018. július 4.
Indulás:2018. július 7.

Foglalás

Wachau-Passau-Mostviertel-Bécs
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: