Keresés
HÍRLEVÉL

Türingia és Szászország - Előfoglalási kedvezmény!

Új ajánlataink|Társasutazások|Európa » Németország

Jellemzők
OrszágNémetország
Időpont2019. augusztus 16-20.
Utazásautóbusszal
Elhelyezésszálloda ***
Ellátásfélpanzió

Program

1.nap: Indulás reggel 5.00 órakor Szombathelyről az MMIK parkolójából. Folyamatos utazás Csehországon keresztül, érkezés Szászország fővárosába, Drezdába a délutáni órákban. A városnézést Drezda leghíresebb épületénél a Zwingernél kezdjük. Nevét az egykori városfalon kialakított formájáról (ketrec) kapta. A két félkör terasz alatt találjuk a Nimfák fürdőjét, körülvéve homokkőből faragott nőalakokkal. A Zwinger épülete Matthäus Daniel Pöppelmann által 1710-38 között alkotott pompás barokk architektúra egyedülálló szobrászati remekekkel. A korona, a sas és a címerek Erős Ágost királyi méltóságát, a Nimfák, szatírok és puttók pedig a Szász uralkodó életszeretetét szimbolizálják. A Zwinger épületében több Múzeum kapott kiállítóteret. A Város-pavilonban (az 1936-ban felállított, meisseni porcelán harangok miatt Harangjáték-pavilonnak is nevezik) található a porcelángyűjtemény a maga nemében a világ legjelentősebbjei közé tartozik. A Múzeumok közül ezen a délutánon a Világhírű régi mesterek Képtárát keressük fel tárlatvezetéssel, melynek leghíresebb festménye Rafaello „Sixtusi Madonna” című képe. A Képtár meglátogatása után autóbuszos városnézés keretében ismerkedünk Drezdával. Vacsora, szállás Drezdában (2 éj).

2. nap: Az egész napot Drezdában Erős Ágost és II. Frigyes városában töltjük. Először a Neumarkt-on található Frauenkirche-t (Miasszonyunk Temploma) keressük fel. A Frauenkirche egy középkori Maria templom helyén, George Bährs tervei alapján épült fel 1726-43 között Németország legjelentősebb protestáns templomaként. A karakterisztikus kupola formája miatt „Kőharangnak” is nevezik, mely az 1945 febr. 15.-i bombatámadásban leomlott illetve leégett. A romtemplom az 1990-es évek elejéig megrázó, a háború ellen tiltakozó emlékmű maradt. A Miasszonyunk templomát a világszerte összegyűjtött adományokból eredeti formájában újra felépítették (a felavatás 2005. októberében volt). A Frauenkirche meglátogatása után a Fejedelmek vonulása mozaik falhoz sétálunk, mely a  meisseni kerámia csempéből készült impozáns remekmű. Az egykori királyi palotában található Grünes Gewölbe-ben megnézzük a legértékesebb mesterműveket. Délután utazás Pillnitzbe hajóval az Elbán, Erős Ágost nyári rezidenciájához, ahol a pavilonokat és csodálatos arborétum parkot tekintjük meg. Visszautazás Drezdába.

3. nap: Reggeli után Wartburg/Eisenachba utazunk. Wartburg várában gyámolította a szegényeket a vár híres lakója a szentté avatott Árpád-házi Szent Erzsébet (1207-1231); itt ihlette az Árpád-házi királylány személye Liszt Ferencet „a Szt. Erzsébet legendája” c. oratórium megalkotására. Itt készítette el csaknem 10 hét alatt az Újszövetség német fordítását Luther Márton, melynek nyelvezete vezetett a német irodalmi nyelv kialakulásához. Eisenach a türingiai grófok (Hercegi Kastély és Rezidencia), illetve J. S. Bach szülővárosa, a világörökség része, ahol bölcs Frigyes védőszárny alatt talált menedéket Luther Márton a vallási üldözéstől. Eisenachban megnézzük a Nicolaitort, Luther-házát és az Erzsébet alapította XII. századi kórház fennmaradt templomát. Vacsora, szállás Gothaban (1 éj).

 4.nap: Türingia legnagyobb és legvirágosabb városába, Erfurtba utazunk, mely 21 templomával és a különös „fűszerkereskedők hídjáról” híres, melynek két oldalán favázas házak sorakoznak. Ez a függőutca minden bizonnyal az ország egyik érdekessége. A VIII. században alapított várost a kereskedelem tette gazdaggá. A város szívében magasodó gótikus bazilika után az egykori halpiacot tekintjük meg, ahol a középkori kereskedelmi útvonalak futottak össze. Liszt Ferenc zongoraművészként és karmesterként is koncertezett a városban.   Erfurtból továbbutazunk Németország szellemi fellegvárába, Weimarba, a „muzsika” városába. Barangolás Goethe és Schiller, a két német költőóriás és Liszt Ferenc, Richard Strauss, J. S. Bach zeneszerzők nyomában. Városnéző séta a korhűen restaurált Óvárosban, ahol a reneszánsz és barokk épületek a középkor hangulatát idézik. Vacsora, szállás Drezdában (1éj).

5. nap: Reggeli után utazás az Elba völgyének legszebb szakaszán található nevezetes Szász-Svájcba, ahol bizarr sziklaalakzatok (homokkő képződmények), várak, kastélyok sokaságában gyönyörködhetünk, melyek közül egy lélegzetelállító panorámaúton Königstein egykor bevehetetlen erődvárához érkezünk. A Katonai Múzeum, felvonóhíd, paloták, pincék megtekintése után Pirna város érintésével a Mardeltelle völgy felett húzodó Bastei sziklaoszlopokhoz érünk, melynek 76 m hosszú kőhídjáról (sziklaoszlopokat összekötő híd) csodálatos kilátás nyílik: a kanyargó Elba és a szomszédos hegyek látványa. Indulás hazafelé a kora délutáni órákban, érkezés Szombathelyre a késő esti órákban.

Utazás: légkondicionált autóbusszal 

Szállás: kétágyas szobákban Hotel *** Drezda 2+ 1 éj, Gotha 1 éj

Ellátás: félpanzió

Egyágyas felár: 39.900,-Ft/fő

Előfoglalási részvételi díj 2019. január 31-ig: 139.900,- Ft/fő

Részvételi díj 2019. január 31. után:149.900 Ft/fő

Az ár tartalmazza az utazást, a szállást, a megadott ellátást és az idegenvezetés költségeit. Az ár nem tartalmazza a stornó és BBP biztosítást (4.900,-Ft/fő) és a belépőket (kb. 80-90€/fő)

 

Indulás:2019. augusztus 16.
Indulás:2019. augusztus 20.

Foglalás

Türingia és Szászország - Előfoglalási kedvezmény!
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: