Keresés
HÍRLEVÉL

Szépséges öblök az olasz Riviérán - látogatással Elba szigetére, Firenzébe és Velencébe-BETELT!

Új ajánlataink|Társasutazások|

Jellemzők
OrszágOlaszország
Időpont2018. június 19-24.
Utazásautóbusszal
Elhelyezés2 ágyas szobák
Ellátásfélpanzió

Program

1. nap: Indulás reggel 05.00 órakor Szombathelyről az MMIK parkolójából. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Első megállónk késő délután Torre del Lagoban, a Versiliai tengerpart legelegánsabb üdülőhelyén, Puccini városában lesz.   A tengerparti sétány nevezetes épületeinek megtekintése után érkezés a szálláshelyre. Vacsora, szállás (3 éj).

2. nap: Reggeli után a Ligur riviéra legszebb kincseit látogatjuk meg. A tengerbe nyúló Portofino-i félsziget balzsamos illattal, teli ligetekkel és a tenger zafírkék színű vízével kápráztat el bennünket. Kirándulásunk első állomása Rapallo, a „Golfo del Tigullio” hangulatos kis városa, melyet a „csipke városaként” is emlegetnek. Rapalloban megtekintjük a város nevezetességeit, majd Portofinoba hajózunk. Portofino dús növényzetével, színpompás házaival, régi váraival a világ leghíresebb és legszebb kikötője – az olasz kisvárosok esszenciája. Séta a festői városban, majd újra hajóra szállva San Fruttoso-ból a „Paradicsom öbölben” található Camogli kisváros felfedezése következik.

3. nap: Reggeli után strandolás, pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás Olaszország egyik legszebb partszakaszán a Cinque Terre-n, az „Öt föld” mesés tájain, ahol az UNESCO által védettnek nyilvánított természeti parkot fedezzük fel. La Spezia-n, a meredek hegyfalak alatt meghúzódó kikötővároson átutazva érkezünk Manarola városba, ahonnan felsétálunk a híres Via Dell’ Amore (Szerelmesek útja) út egy, a turisták számára már megnyitott szakaszára, majd hajóval utazunk Vernazzába és Monterossoba. Séta és szabadidő Monterosso-ban, majd ismét hajóra szállunk, és Portovenerébe utazunk. A program végén La Spezia kikötőjében vár bennünket autóbuszunk. Kedvezőtlen időjárás esetén a hajóút helyett vonatozással számoljunk. (A fakultatív program ára: 14.900 Ft/fő.)

4. nap: Reggeli után utazás Piombino kikötőjébe, ahonnan Elba szigetére hajózunk. A toszkán szigetvilág gyöngyszemének leghíresebb lakója Napóleon volt, ez első száműzetésének helyszíne. Megérkezésünk után egykori rezidenciáját tekintjük meg, melyben ma emlékmúzeumot találunk. Séta a régi kikötőben, ahonnan jól láthatóak a város 16. századi erődítményei. Visszaérkezés a szárazföldre, majd utazás autóbusszal Pisába, ahol megtekintjük a Csodák terének nevezetességeit: a Dómot, a Keresztelő kápolnát és a Ferde tornyot. Vacsora, szállás Montecatini Thermében (2 éj).

5. nap: Reggeli után Firenzébe, a Toszkán tartomány és a reneszánsz kultúra fővárosába utazunk. Városnézés: Santa Croce templom (Michelangelo sírja), a város politikai és vallási központja (Palazzo Vecchio, Dávid szobra, Loggia, Dom, Battistero, Giotto torony, Ponte Vecchio, majd szabadidő, illetve fakultatív programlehetőség: az Uffizi Képtár megtekintése magyar nyelvű tárlatvezetéssel. (A fakultatív képtárlátogatás költsége regisztrációs díjjal, belépővel és tárlatvezetéssel 6.000 Ft/fő. Figyelem! Jelentkezéskor foglalni kell!).  Kora este a Michelangelo térről (Belvederi Dávid szobra) egy fantasztikus panorámával búcsúzunk a várostól. Vacsora után siklóval felmegyünk Montecatini felsővárosába.

6.nap: Reggeli után indulás hazafelé és útközben látogatás Velencében. Punta Sabbioni-ból, a Jesolo-i földnyelv végén található hajókikötőből hajózunk át Velencébe, ahol megtekintjük a Szent Márk teret a Szent Márk Bazilikával, a Campanile-vel és az Óratoronnyal. Az érdeklődők megtekinthetik a Doge-palota termeit is (önállóan). Délután elsétálunk a Rialtó hídig, ahonnan a Grand Canal pompás palotáit csodálhatjuk meg és nézelődhetünk a Rialtó melletti árusoknál. Indulás hazafelé. Érkezés Szombathelyre a késő esti órákban. 

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: hotel***, 2 ágyas, zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás: félpanzió 

Egyágyas felár: 39.000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az utazás, a szállás, a félpanzió és az idegenvezetés költségeit.

A részvételi díj nem tartalmazza a BBP biztosítást (2.400 Ft/fő), a hajózások, a fakultatív program (14.900 Ft/fő), az Uffici Képtár látogatás (6.000 Ft/fő) és a belépők árát (kb. 90-100 Euro/fő).

 

Indulás:2018. június 19.
Indulás:2018. június 24.

Foglalás

Szépséges öblök az olasz Riviérán - látogatással Elba szigetére, Firenzébe és Velencébe-BETELT!
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: