Skócia Londonnal és Párizzsal

Társasutazások||

Ár:318.500Ft-tól/fő
további információt kérek
Jellemzők
OrszágSkócia
Időpont2018. július 24- augusztus 3.
Utazásautóbusszal
Elhelyezés2 ágyas szállodai szobák
Ellátásfélpanzió

 Program

1.nap: Indulás reggel 5 órakor Győrből. Egész napos utazás rendszeres pihenőkkel, érkezés az esti órákban tranzitszállásunkra. Vacsora, szállás (1 éj).

2.nap: Korai reggeli után továbbutazás a francia Calaisba, a csalagúton átmegyünk, majd rövid látogatást teszünk Canterburyben. A canterburyi katedrális Anglia egyik legrégebbi és leghíresebb keresztény központja, a canterburyi anglikán püspökség székhelye, zarándokhely.  Ezután irány Coventry! Esti séta a városban. Vacsora, szállás (1 éj).

3.nap: Reggeli után Liverpoolba indulunk és megnézzük a híres Beatles fiúk életét bemutató múzeumot. Következő állomásunk Gretna Green. A falu Skócia déli részén, a menekülő szerelmesek esküvőiről híres.  A szertartást minden helyszínen a jelképes kovácsüllő felett végzik. Gretna Green máig fennmaradt az egyik legnépszerűbb esküvői helyszínek között, párok ezrei érkeznek évente a világ minden tájáról. Gretna Green után szállásunkra utazunk Glasgow-ba (4 éj).

4.nap: Reggeli után  a Drummond kastélyhoz látogatunk. Sajnos az épület belül nem látogatható, csak a kertje. Az viszont fantasztikusan szép. A kertről 1630-ból származnak az első adatok. A XIX. században újjáépítették. Minden évszakban más látvány fogadja a látogatót. Ma Skócia legszebb kertjének tartják. Ezután Glamisba látogatunk. A skót Glamis kastély az ország legnépszerűbb kísértetkastélya. Rózsaszín homokkőből épült ez az elegáns épület, - itt született II. Erzsébet húga, Margit hercegnő-, a Strathmore-grófok ősi otthona. A legenda szerint családi titkukat Glamis falai őrzik. A családi kápolnában és a toronyóránál a Szürke Hölgy szelleme kísért, aki vélhetően nem más, mint Lady Janet Douglas, akit máglyára vetettek 1537-ben, VIII. Henrik koholt vádjai nyomán.

5.nap: Kirándulás a Loch Ness tóhoz. Útközben a csodálatos Blair Castle megtekintése, ahol még az earl-ök ma is élnek. A kastély építését 1269-ben I. John Comyn, Badenoch ura kezdte, legutolsó jelentős átépítésére 1860-70 között került sor Atholl hetedik hercegének rendelkezésére. Atholl tizedik hercege, George Murray 1996-ban kegyes alapítványként az államra hagyta Blair kastélyt. Termeiben jelentős fegyver-, vadásztrófea-, festmény-, bútor- és néprajzi kiállítás látható. Invernessen áthaladva érkezés a legendás Loch Nessi szörny otthonába, és séta a tóparti Urquhart Castle kiláhóhoz. Késő délután visszautazás a szállodához egy látványos útvonalon, a vadregényes Glen Coe völgyön keresztül.

6.nap: Reggeli után Stirling városába utazunk. Stirling vára az egyik legnagyobb és úgy építészetileg, mint történelmileg - legfontosabb vár Skóciában. Az erődítmény a Castle Hill (Várdomb) tetején áll, amely egy vulkanikus eredetű szikla. Három oldalról kiváló védelmet nyújtó meredek sziklák határolják. Több skót királyt és királynőt koronáztak meg a vár falai között, köztük 1543-ban I. vagy Stuart Máriát is. Délután városnézés Edinburgh-ban, Skócia fővárosában: a középkori óváros a St. Giles-katedrálissal, a város szíve – a Princes Street, a XVIII. századi (György-korabeli) szép terek, a Calton hegy pazar panorámát nyújtó kilátója stb. Edinburgh-t sokan Európa egyik legszebb városának tartják, és valóban kevés városban ötvöződnek ilyen nagyszerűen a természeti adottságok az ember alkotta látványosságokkal.

7.nap: Reggeli után Allnwick kastélyba látogatunk. Az észak angliai Alnwick Castle a második legnagyobb lakott kastély Angliában, a Percy család számos herceg és gróf tagja számára nyújtott biztonságos otthont. A kastély leghíresebb lakója azonban nem egy herceg hanem Hanrry Potter volt! York lesz a következő állomásunk, ahol rövid sétát teszünk, többek között megnézzük a híres katedrálist. Vacsora, szállás Caventryben.  

8.nap: Reggeli után London felé vesszük az irányt. 5-6 órás autóbuszos és gyalogos városnézés Londonban (Tower-híd, a City felhőkarcolói, Szent Pál-székesegyház, Oxford street, Hyde-park, Buckingham-palota, Piccadilly, Trafalgar tér, Parlament, Westminster-apátság stb.). Vacsora, szállás London mellett.  

9.nap: Reggeli után kompra szállunk és áthajózunk a La Manch csatornán, gyönyörködhetünk a híres doveri sziklákban, majd következő állomásunk Párizs lesz, ahol egy buszos városnézésen ismerkedünk a nevezetességekkel, majd az Eiffel toronynál teszünk egy rövid sétát. Vacsora, szállás Párizsban (1 éj).

10.nap: Reggeli után Strasbourg felé vesszük az irányt, de közben megállunk Reimsben és megnézzük a csodás katedrálist. Strasbourgban rövid városnézés következik (1 éj).

11.nap: Reggeli után folyamatos utazás, érkezés Győrbe a késő esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza: az utazást, szállást, ellátást és idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.
A részvételi díj nem tartalmazza: a kalkulált BBP és útlemondási biztosítást (6.000 Ft/fő), a belépőket (kb. 110 GBP/fő) és a  hajózás árát (kkb. 70 GBP/fő)

Indulás:2018. július 24.
Indulás:2018. augusztus 3.

Foglalás

Skócia Londonnal és Párizzsal
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: