Keresés
HÍRLEVÉL

Ötscher, Berchtesgaden, Königsee

Akciók|Társasutazások|Európa » Ausztria|Európa » Németország

Ár:37.500Ft-tól/fő
további információt kérek
Jellemzők
OrszágAusztria
Időpont2018. augusztus 18-20.
Utazásautóbusszal
Elhelyezés2 ágyas szoba
Ellátásfélpanzió

Program

1. nap: Indulás reggel 08:00 órakor Szombathelyről, az MMIK parkolójából. Érkezés a délelőtti órákban Lackenhofba, a szálláshelyünkre. Lackenhof üdülőhely Alsó-Ausztria Mostviertel régiójában, az Ötscher Nemzeti Park szívében található. A szállás elfoglalása után az üdülőfalu felfedezése, majd a nagy Ötscher óriás-hegy meghódítása következik. Felvonóval érjük el a Nagy-Ötscher hegyállomását, ahonnan lenyűgöző természeti és hegyvidéki táj tárul elénk a legkülönlegesebb alpesi virágokkal. A túrázni vágyók felgyalogolhatnak még az 1883 m magas hegycsúcsig is. Visszaútban kb. 3 órás gyalogtúrával érhető el a szálloda, illetve a túrára nem vállalkozók felvonóval vissza is jöhetnek a völgyállomásig. A program után sörkóstolóra is betérünk egy kézműves sörfőzdébe, ahol négyféle házi sört kóstolhatunk meg. Ezen a napon ajándékunk a felvonó és a sörkóstoló költsége! Vacsora, szállás (2 éj).

2. nap: Reggeli után pihenés Lackenhofban vagy fakultatív programlehetőség: BerchtesgadenKönigsee. Berchtesgaden az Alpok egyik legcsodálatosabb vidéke - Ausztriába beékelődő szeglet, Németország délkeleti részén; a Bajor-Alpok kincsesládájának is nevezik, mely a hitleri propagandából és a történelemből is ismert. Hitler egykori teaháza a Kehlstein csúcson található, az Obersalz hegyen. Speciális autóbusszal kanyargunk fel 1500m magasra, ahonnan aranylifttel juthatunk fel az amerikaiak által elnevezett Sasfészek szívébe, mely ma vendéglőként üzemel. Megtekintjük Éva Braun egykori szobáját és a történeti kiállítást is.  Szép időben páratlan kilátás nyílik Salzburgra, Berchtesgaden szépséges településére, a környékbeli apró falvakra, az őket egyfajta természetes bástyaként védelmező hegyvonulatokra, valamint a Königsee-re is. A csúcsról visszatérve élményekkel teli hajózásban lehet része a csoportnak a Watzmann impozáns égbetörő sziklafalai mélyén megbújó világhíres Königsee-n, miközben az elektromos hajók hangtalanul siklanak a St. Bartoloma félsziget piros tetős mesebeli kolostorához. A hajón meghallgathatjuk, mikét verődik vissza a trombita hangja. Rövid séta a félszigeten, majd visszahajózás. Szabadidő Königsee-ben, a festők és fotósok Mekkájában, majd utazás vissza a szállodába. A program ára belépővel, hajójeggyel: 14.900 Ft/fő.

3. nap: Délelőtt ellátogatunk a Mendling-szurdokvölgybe, ahol a vízesések és halastavak látványa mellett az alpesi fakitermelés fortélyaival ismerkedhetünk meg: a fa útját a fa kivágásától a fa feldolgozásáig bemutató múzeummal. A túra végén lehetőség nyílik egy fakultatív sült pisztráng ebédre. Délután a Hochkar-hegy turisztikai látványosságát keressük fel: az új kilátóplatformot és a 62 m hosszú függőhidat. Alsó-Ausztria legmagasabban lévő kilátójából jó időben a Hochschwabtól egészen a Großglocknerig ellátni. A Hochkar-hegyi kilátó után még a Lunz-i tóhoz utazunk. Ezen a napon ajándékunk a Mendling-völgy belépő, valamint a Hochkar-hegyi felvonó és kilátó belépője.

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: Sporthotel*** am Ötscher, Lackenhof

Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szállodai szobákban

 

A részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást, a megadott ellátást és az idegenvezetés költségeit.

A részvételi díj nem tartalmazza a fakultatív kirándulás költségét (14.900 Ft/fő) és a BBP biztosítást (1.500 Ft/fő).

 

Indulás:2018. augusztus 18.
Indulás:2018. augusztus 20.

Foglalás

Ötscher, Berchtesgaden, Königsee
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: