Keresés
HÍRLEVÉL

Milánó,Torino és az Észak-Olasz tóvidék

Társasutazások|Európa|

Ár:139.900Ft-tól/fő
további információt kérek
Jellemzők
OrszágOlaszország
Időpont2018. október 25-29.
Utazáslégkondicionált autóbusszal
Elhelyezés3*-os szálloda
Ellátásfélpanzió

Program:

1.nap: Indulás a kora reggeli órákban a csoport székhelyéről. Folyamatos utazás Ausztria alpesi tájain rövid megállókkal Itáliába. Kora délután érkezünk Vicenza-ba, az arany és a neves építész Andrea Palladio városába. Városnéző sétánk során megtekintjük Vicenza legérdekesebb és leglátványosabb reneszánsz épületeit, palotáit, a híres bazilikát a Basilica Palladiana-t, a XIII. századi Santa Corona templomot  és Palladio nevezetes Teatro Olimpico-ját, amit az ókori színházak mintájára tervezett. Vacsora, szállás Milánó környékén (4 éj). 

2.nap: Reggeli után Olaszország második legnagyobb városát, Milánót nézzük meg. A lombard főváros történelmi központjában megtekintjük a híres Dómot, megcsodálhatjuk az óriási méretű elegáns üvegpasszázs tetejű csarnokot – a Viktor Emánuel Galériát és a világhírű Scala Operaház Múzeumát. Szabadidőben lehetőség lesz felmenni a Dóm tetejére, ahol kiválóan érzékelhető a középkori építészek és kőfaragók zseniális munkája. Délután Leondardo da Vinci híres freskóját, az Utolsó Vacsorát tekintjük meg, mely a Santa Maria delle Grazie templom refektóriumában található.  A mű nem igazán freskó, de mindenképp egy csodálatos művész monumentális, különleges alkotása, 1980 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján. Ellátogatunk még a Palazzo di Brera képtárba is, napunkat pedig a Castello Sforzesco-ban zárjuk. 

3.nap: Reggeli után a Lago Maggiore gyönyörű vidékét fedezzük fel. Stresa-ból hajóval érjük el az Isola Bellát, ami a Borromeo család jeles ünnepeinek a helyszíne napjainkban is. A reneszánsz kastély – a hercegi palota Itália egyik legszebb barokk épülete, melynek termei hihetetlen gazdagságról teszenk tanubizonyságot.  Isola Bella: a tíz egymás fölé épült teraszból, szobrokból és szökőkutakból álló kert az olasz kertművészet csodálatos példája.  A palotalátogatás után a különleges növényekkel díszitett kertet is végigjárjuk. Ezt követően az Isola Pescatori-ra – a halászok szigetére- hajózunk. Ez a sziget az egykori halászok faluja a  legromantikusabb hely a tónál. Szabadidő Stresa-ban. 

4.nap: Reggeli után Torinoba utazunk. Torino város Piemont tartomány székhelye, 1946-ig pedig a Savoyai dinasztia otthona volt.  Torino kultúrtörténeti méltó emléke: a város katedrálisában őrzik az ún. torinói leplet, amelybe a hagyomány szerint a keresztről levéve Krisztus testét tekerték. (Sajnos csak az eredeti nagyságú élethű fényképet nézhetjük meg, mert a lepel kitétele különleges dátumokhoz kötött). Magyar vonatkozása a városnak: Kossuth Lajos itt élte életének utolsó, emigrációban töltött éveit. Az itt elhunyt Kossuth Lajost a Valdesiek templomában ravatalozták fel, majd a koporsóját 300 ezres gyászoló tömeg kíséretében a Corso Vittorio Emmanuele II. főúton végigvonulva vitték a vasútállomásra, ahonnan 45 év száműzetés után hazaszállították. Városnézés:Királyi kert, Királyi palota, Szent János székesegyház a Szent Lepel kápolnájával, majd a Via del Mille 22. szám alatti ház falán megtekintjük még Kossuth Lajos emléktábláját, valamint az épület előtti parkban Kossuth Lajos mellszobrát. Déllután ellátogatunk a Risorgimento (Újjászerveződés) Nemzeti Múzeumba is, mely Itália egyesítését mutatja be több termen keresztül. A múzeumban egy Nagy Sándor tervei Róth Miksa által készített festett üvegablak is látható, mely Kossuth Lajosnak állít emléket.  Késő délután felutazunk a Bazilika di Superga-hoz, mely egy közeli 627 méter magas hegyen áll. 

5.nap: Reggeli után utazás Bergamo-ba, a művészetek és műemlékek városába, melynek falak által körülvett Felsővárosa (ahova fogaskerekűvel juthatunk fel az Alsóvárosból) nagyszerűen megőrizte középkori jellegét. Az ódon hangulatú Felsőváros különleges épületeket rejt. A Felsőváros dísztererén, a Piazza Vecchia-n láthatjuk a középkori városházát, várostornyot, Colleoni neves zsoldosvezér sírkápolnáját, a Dómot, a Keresztelő Kápolnát  és további reneszánsz palotákat, melyek a hajdani gazdagságot hirdetik. Délután indulás hazafelé, érkezés Szombathelyre a késő esti órákban. 

A részvételi díj tartalmazza az utazást, a szállást félpanzióval, az idegenvezetés költségés és az útlemondási biztosítást. 

A részvételi díj nem tartalmazza a BBP biztosítás (2.500 Ft/fő) és a belépők árát  (kb. 120  €/fő)

A programok sorrendje felcserélődhet!

 

 

Indulás:2018. október 25.
Indulás:2018. október 29.

Foglalás

Milánó,Torino és az Észak-Olasz tóvidék
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: