Keresés
HÍRLEVÉL

Kultúrtörténeti kirándulás Dél-Bajországba - Előfoglalási kedvezmény!

Új ajánlataink|Társasutazások

Jellemzők
OrszágNémetország
Időpont2019. május 29-június 1
Utazásautóbusszal
Elhelyezéshotel 4*
Ellátásfélpanzió + 1 alkalommal ebéd

Program

1. nap: Indulás kora reggel Szombathelyről. Folyamatos utazás rövid megállókkal a Duna völgyén át Bajorországba. Érkezés Alttötting-be a déli órákban. Altötting mint a legrégebbi zarándokhely lett ismert a térségben, mivel Szűz Mária „csodatévő szobrához” már 1330 óta eljárnak a hívők. A búcsújáró hely kápolnáját a bajor Lourdes-nak is szokás nevezni.  A Kegykápolna meglátogatása után Landshutba utazunk. Alsó-Bajorország ősi fővárosát közel ezer éve őrzi a várdombon található háromkapús erődítményrendszer. Landshut-i látogatásunk első állomása a város Főtemetője Bajorország második magyar sírkertjével, a háborús elesetttek keresztformájú parcellájával, mely 156 magyar honvéd nyughelye. A Főtemetőtől a Rákóczi nevét viselő úton a Rákóczi-forráshoz megyünk. A négyzetes formájú oszlopot két márványtábla is díszíti felírattal és magyar címerrel. Vacsora, szállás Münchenben (3éj).

2. nap: Reggeli után Augsburgba, az egykori birodalmi székhelyre utazunk, ahol a román-gót építészet remekét a Dómot tekintjük meg, továbbá a Szent Kereszt Evangélikus templomban megnézzük Spil(len)berger János oltárképét a „Pünkösdi prédikációt”. 

Továbbutazunk a történelmi Lech-mező 955-évi csatájának színhelyére. A kalandozó őseinkre mért sorsdöntő vereség helye kérdéses: Augsburg, Königsbrunn, Bobbingen napjainkban is vitatott helyszínek. Nagy valószínűséggel a döntő ütközetre a mai Königsbrunn területén 955. augusztus 10-én került sor. A fővezér Bulcsú vezette sereg túlnyomó része még aznap elesett, de a túlélőket is hamar utolérte az ellenfél. A magyar haderő csak alig ötöde jutott vissza Magyarországra. Bobbingen határában megállunk a „Lovas magyarokat” ábrázoló emlékkőnél, majd továbbutazunk Ulmba. Ulm - Felső-Svábország legnagyobb városa Bajorország és Baden-Würtenberg határán. A Duna partján fekvő festői város lenyűgöző szépsége a sváb-későgótikus stílusban épült Székesegyház (a Münster) a világ legmagasabb templomtornyával (161,53 méter). A Münster orgonáján Mozart is játszott 1763-ban. A Székesegyház magyar emléke az Árpádházi Szent Erzsébetet ábrázoló festmény, de láthatunk itt egy árpádházi sávos magyar címert is. A székesegyháztól a Városháza épületéhez sétálunk, melynek homlokzatán Luxemburgi Zsigmond szobra áll, déli oldalán pedig Pozsony, Buda és Pest címerpajzsok láthatók. A Duna parton megnézzük a bronzhajóval díszített obeliszket a kitelepültek emlékművét. Ezen a napon felkeressük még az Ulmi Magyar Kultúregyesület otthonát is. Itt a kultúrkör változatos és sokoldalú rendezvényeiről hallhatunk ismertetést. 

3. nap: Reggeli után Garmisch-Partenkirchenbe utazunk, ahonnan a Zugspitzet hódítjuk meg. A Zugspitze a Bajor-Alpokon belül a Zugspitze-hegymasszívum fő- és legmagasabb csúcsa, magassága 2962 méter. A csúcsról 4 ország (Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország) panorámája tárul elénk. A hegyre 2600 méter magasságig nagykabinos felvonó vagy egy méteres nyomtávolságú fogaskerekű vasút visz fel. Már a felvezető út is elképesztően élménydús. A felső állomáson még egy kőkápolna- a Marienkapelle is látható, melyet 1981-ben szenteltek fel.  A hegyi élmény után Oberammergauba utazunk. Oberammergau a bajor hegyvidéki falu világhírű nevét Passió-játéka hozta meg, amit több mint 370 éven át (1634 óta) minden évtizedben megtartottak, többezer látogató előtt. Oberammergau a nyugati selyemútként emlegetett kereskedelmi vonalon fekszik, félúton Augsburg és Velence között. A festett házairól és népművészetéről ismert (bájos rokokkó templom) faluban Franz Zwinck a híres vakolatfestő főleg vallási és mesefigurákkal dekorálta a házakat. A festmények érdekesek, színesek minden háznak külön története van. Oberammergauból Andechsbe utazunk. Andechsben a Szent Erzsébet benedekrendi kolostortemplomot keressük fel. Andechs Németország de különösen a bajorok búcsújáró helye. A 600 éves kolostorban őrzik Szent Erzsébet mennyasszonyi ruháját, akinek családi gyökerei (a Bánk Bánból ismert Gertrúd lánya volt) a felső-bajorországi Andechsbe nyúlnak vissza. Az Andechs-i kolostor templom mellett fehér kőszobor örökíti meg a „rózsacsodát” a koldussal, emellett a szent nevét egy forrás is viseli ott, csodatévő vizével - szembetegségekre tulajdonított gyógyhatással. A sörkertben megkóstolhatjuk a kolostor híres-nevezetes barna sörét. 

4. nap: Reggeli után autóbuszos városnézés keretében ismerkedünk híres magyar építészek és szobrászok alkotásaival. Ebéd a híres Hofbräuhaus sörözőben, majd utazás haza. 

Utazás: légkondicionált autóbusszal 

Elhelyezés: hotel 4*

Ellátás: félpanzió + 1 alkalommal ebéd

Egyágyas felár: 49.900,-Ft/fő

Előfoglalási részvételi díj 2019. március 31-ig: 149.900,-Ft/fő

Részvételi díj 2019. március 31. után:159.900,-Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az utazás és a csoportkísérő költségét, nem tartalmazza a stornó és BBP biztosítást (4.000,-Ft/fő) és a  belépők árát (kb 80€/fő)

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

Indulás:2019. május 29.
Indulás:2019. június 1.

Foglalás

Kultúrtörténeti kirándulás Dél-Bajországba - Előfoglalási kedvezmény!
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés:
  • Adatkezelés:
  • A gabbianotravel.hu weboldalon az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és azt elfogadom. Kijelentem, hogy 16. életévemet betöltöttem.
   Hozzájárulok, hogy személyes adataimat a gabbianotravel.hu direkt marketing céljából kezelje. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a gabbianotravel.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.