Keresés
HÍRLEVÉL

Három ország kirándulás - Dél Csehország, Morvaország, Bajor erdő, Felső-Ausztria

Társasutazások|Európa » Ausztria|Európa » Csehország|Európa » Németország

Jellemzők
OrszágCsehország/Németország/Ausztria
Időpont2018. június 1-6.
Utazásautóbusszal
Elhelyezés2 ágyas
Ellátásfélpanzió

Program

1. nap, június 1. (péntek): Indulás megbeszélt helyről és időben Kecskemét, Hegyeshalom felé. Első állomásunk egy dél-morva kisváros: ZNOJMÓ, mely bővelkedik történelmi kincsekben és magyar vonatkozású emlékekben: a gótikus Szt. Miklós templom, a XV.szd-i városháza, várkastély, XI. szd-i körtemplom és a kétszintes Szt. Vencel-kápolna. Az ősi falaktól gyönyörű kilátás nyílik a környékre. Ezután érkezünk meg a Moldva folyó ágaival ölelt mesebeli TELC városkába, mely az UNESCO Világörökség része. Vacsora, szállás a Hotel Anton-ban.  (1. éjszaka) 

2. nap, június 2. (szombat): Városnézés: főtér, az egyforma stílusban épült jellegzetes árkádsoros házakkal, díszkutakkal, Mária-oszloppal, és a Szt. Jakab templommal. Felkeressük a Rosenbergek várkastélyát, a körülötte lévő udvart, parkot és a Fehér-tornyot. Ezt követően JINDRICHUV HRADEC-be utazunk, az egykori Neuhaus-ba, ahol II. Rákóczi Ferenc a jezsuita kollégium diákja volt. Megnézzük a nevezetes épületeket, és az impozáns várba is ellátogatunk. Rövid szabad programot követően TREBON-ba utazunk, a Rosenberg család ősi kastélyát, mauzoleumát, a Szt.Egyed templomot és a városkapukat tekintjük meg. Végül a dél-cseh tartomány fővárosa, CESKE BUDEJOVICE következik, ahol ismerkedünk a főtéren lévő városházával, majd a Fekete-torony, Szt.Miklós templom, Domonkos kolostor és a városkapuk következnek. Vacsora, szállás a Hotel Klikában (2-3. éjszaka). Vacsora után sörözés egy Budweiser sörözőben.    . 

3. nap, június 3. (vasárnap): Reggeli után az egykori Arany-út menti PRACHATICE város főterén nagyon szép festett homlokzatú épületeket láthatunk: Városháza, Schwarzenberg-ház, Rumpal, Heydl, Sitr-házak, Szt.Jakab templom, megmaradt városkapuk. Ezután a közeli HUSINEC faluba, Husz János szülőhelyére utazunk, ahol szülőházát és emlékmúzeumát keressük fel, majd KRATOCHVILE nyári kastélyát látogatjuk meg, mely egykor a Rosenbergek szerelmi „légyottjainak” helyszíne volt. Utunk következő állomása a Világörökség részét képező HOLASOVICE, melynek paraszt-barokk épületei az elmúlt 200 évben semmit sem változtak. 

4. nap, június 4. (hétfő): Kirándulásunk egyik fénypontja HLUBOKA várkastélyának megtekintése, mely Csehország leglátogatottabb kastélya Fényűzően berendezett termei a Schwarzenbergek egykori gazdag múltjára emlékeztetnek. A nap további részét CESKY KRUMLOV-ban töltjük, mely szintén a Vilgörökséghez tartozik. Felkeressük a Rosenbergek várát, városnéző sétánkon a város nevezetes épületeivel ismerkedünk A nap befejezéseként ellátogatunk ROZMERK-be. A Moldva partján látható az ősi Rosenberg vár, majd a Lipnói-tó környéki szálláshelyünkre érkezünk meg. (4-5. éjszaka). A szálláshely elfoglalása, vacsora.   Hotel Kristan 1000 m n.m. Kubova Hut         

5. nap, június 5. (kedd): A Sumava-n, a Cseh-erdőn keresztül utazunk Bajorországba, ahol a Bajor-erdő természeti szépségeiben gyönyörködhetünk. Először a NEUSCHÖNAU melletti lombkorona kilátóhoz látogatunk, ahonnét csodaszép kilátás nyílik a Bajor-erdő tájaira. A nap további részét PASSAU, a három folyó városával való ismerkedéssel folytatjuk. Ellátogatunk Szent István királyunk feleségének, Gizellának a sírjához is. Vacsora, szállás: Hotel Kristian. 

6. nap, június 6. (szerda): Hazautazás Felső-Ausztrián keresztül. Rövid városnéző séta FREISTADT-ban. Teljes épségükben láthatjuk a középkorból szinte érintetlenül megmaradt városkapukat és városfalakat Ezután Felső-Ausztria tartomány székhelyével, LINZ látnivalóival ismerkedünk. (Magyar vonatkozású emlékek). Hazaérkezés a késő esti órákban. 

Utazás: légkondicionált, kényelmes autóbusszal 

Ellátás: félpanzió 

Részvételi költség tartalmazza: a szállásokat, a félpanziós ellátást, az autóbusz költséget, a csoportkísérést ill. idegenvezetést.
Részvételi költség nem tartalmazza az utasbiztosítást, az idegenforgalmi adót és a belépőket. 
Minimum létszám: 32 fő 

Érdeklődés: Veress Antal ny.tanár  Tel.: 66/280-140; mobil: 30/648-00-50  E-mail: tetura@freemail.hu  

    

 

Indulás:2018. június 1.
Indulás:2018. június 6.

Foglalás

Három ország kirándulás - Dél Csehország, Morvaország, Bajor erdő, Felső-Ausztria
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: