Keresés
HÍRLEVÉL

Felvidéki kirándulás túra - Liptói medence és Alacsony Tátra

Társasutazások

Jellemzők
OrszágSzlovákia
Időpont2019. március 14-17.
Utazásautóbusszal
Elhelyezés2-3-4 ágyas szobákban
Ellátásfélpanzió

SZLOVÁKIA LEGLÁTOGATOTTABB VIDÉKE AZ ORSZÁG ÉSZAKI RÉSZÉN, AZ ALACSONY-ÉS MAGAS-TÁTRA, VALAMINT A LIPTÓI-VÍZTÁROZÓ, A „LIPTÓI-TENGER” KÖRNYÉKÉN  TALÁLHATÓ.  A  FALUSI ROMANTIKA KEDVELŐI FELKERESHETIK  A MA IS ÉLŐ HAGYOMÁNYOKKAL  RENDELKEZŐ  LIPTÓI  FALVAKAT, ÉS AZ 1993 ÓTA, A VILÁGÖRÖKSÉG RÉSZÉT KÉPEZŐ VLKOLINEC FALUCSKÁT, VAGY A RÉGI KOROK HANGULATÁT IDÉZŐ PRIBYLINA-I SKANZENT. VÁLTOZATOSABBÁ TEHETIK A PROGRAMOT A RÉGIÓBAN SZÉP SZÁMBAN TALÁLHATÓ VÁRAK, BARLANGOK, TERMÁLVIZES FÜRDŐK, EMLÉKHELYEK ÉS HEGYI FELVONÓK IS.   

Program 

1. nap, március 14. (csütörtök): Indulás korán reggel, megbeszélt helyről és időben, az utasok lakhelyéről, vagy annak közeléből. Útközben betérünk Zólyom városába, sétálunk a főtéren. Ezután a népmesék világát idéző Vlkolinec-be látogatunk, amelyről túlzás nélkül mondható, hogy a Kárpát-medence leglátványosabb, hagyományos építkezésű települése. A színesre festett házacskák legrégebbike l770-ből származik. Estefelé érkezünk szálláshelyünkre Liptovska Teplába (Besenyova), az AGROTHERMÁL panzióba  Elszállásolás, vacsora. (3 éjszaka). 

2. nap, március 15. (péntek): Autóbuszos kirándulás a Liptói- tó környékén.  Liptószentkereszten (Svaty Kriz) Szlovákia legnagyobb méretű fatemplomához megyünk. Az 1774-ben épült templomot a Liptói-víztározó létesítésekor hozták mostani helyére. Utunk következő állomása Németlipcse (Partizanska Lupca), ahol a 13. században épült hatalmas tornyú felvidéki stílusú erődtemplomot láthatjuk. A nap további részében a 30-40 fokos, gyógyvizéről messze földön híres Besenován, szabadtéri termálvizes medencék várják a csoportot pihenésre, fürdőzésre. Az utóbbi években itt nyílt meg Szlovákia egyik legnagyobb aquaparkja (www.ginoparadise.sk)  

3. nap, március 16. (szombat): Először a kisebb barlangok közé tartozó, szép Vázseci-cseppkőbarlanhoz utazunk, ahol kb. 3/4 órás sétát tehetünk a cseppkövek birodalmában. A Csorba-tó a Magas-Tátra híres turista központja, séta az üdülőtelepen a tó partjához és szabadidő. A nap folytatásaként Pribylina-i falumúzeumba látogatunk, ahol többségében a Liptói-víztározó által elárasztott falvak építészeti emlékei, valamint egy 12-13. századi gótikus templom, egy 14. századi kúria és egy iskola is látható.

4. nap, március 17. (vasárnap): Reggeli után indulunk hazafelé. Útközben megállunk Donovaly-nál Amíg a sízők síelnek, a kirándulók kipróbálhatják az ülőfelvonót, sétálhatnak és gyönyörködhetnek a táj szépségeiben. A hegytetőről csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre. Kora délután, kb. 1 órakor indulunk hazafelé, érkezés a késő esti órákban.

Útvonal: az utasok lakhelyétől  Budapest érintésével Parassapuszta  irányába (határátkelés).

Megfelelő számú jelentkező esetén Szombathelyről is indítanánk autóbuszt Győr, Komárom, Szlovákia útirányon át.
Egyéni utazással (ha nem jön össze az autóbuszos csapat) az ár 39.800.-Ft/fő.
Az egyéni utasoknak is biztosítjuk Szlovákiában az autóbuszt a síeléshez, vagy a kiránduláshoz.

Elhelyezés: Szépen, ízlésesen berendezett hotelben, jó körülmények között, 2-3-4 ágyas szobákban, apartmanokban (igény szerint). Mindegyik rendelkezik külön tusolóval, WC-vel. Társalgó, bár, étterem, televízió, asztalifoci áll a vendégek rendelkezésére. 

Ellátás: félpanzió, bőséges és ízletes  reggeli és  vacsora.

Utazás: légkondicionált, kényelmes autóbusszal.        

Részvételi költség: felnőtt 49.800, diák 47.500, 6-12 évig 39.900.-Ft, mely tartalmazza a szállásokat, félpanziót, útiköltséget, csoportkísérést, illetve idegenvezetést. Nem tartalmazza az utasbiztosítást, a belépőket és az idegenforgalmi adót.  

Tájékoztatás: Veress Antal  ny.tanár,  Tel.: 66/280-140; 30/648-00-50; E-mail: tetura@freemail.hu

         

 

Indulás:2019. március 14.
Indulás:2019. március 17.

Foglalás

Felvidéki kirándulás túra - Liptói medence és Alacsony Tátra
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: