Keresés
HÍRLEVÉL

Észak Velencéje Szentpétervár, moszkvai városnézéssel

Új ajánlataink|Társasutazások|

Ár:218.000Ft-tól/fő
további információt kérek
Jellemzők
OrszágOroszország
Időpont2018. augusztus 9-14.
Utazásrepülővel
Elhelyezés2 ágyas szobák
Ellátásfélpanzió

Program

1. nap: Indulás Szombathelyről kora reggel. Transzfer a bécsi repülőtérre, indulás 11.30 órakor közvetlen repülőjárattal Szentpétervárra. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora után esti buszos városnézés keretében megtekintjük a városi hidak felnyitását. (Egész évben minden éjszaka felnyitják a Néván átívelő hidakat a hajóforgalom számára, mely egy egyedülálló élmény a turisták számára.) Vacsora, szállás Szentpéterváron (4 éj).

2. nap: Reggeli után autóbuszos városnézés, melynek során megtekintjük a Szent Izsák Székesegyházat, a Téli Palotát, az Auróra cirkálót, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. Átsétálunk a Vasziljevszkij-szigeten és a Szenátus téren, ahol látni fogjuk I. Péter bronz lovasszobrát. A kirándulás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is. Délután egy sétát teszünk a Palota téren, megtekintjük az Admiralitást és a vezérkari épületet, majd Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeumát, az  Ermitázst látogatjuk meg tárlatvezetéssel. (Belépőjegy tárlatvezetéssel: 9.900 Ft/fő).  A képtárlátogatás után fakultatív programként 1 órás sétahajó kirándulásra nyílik lehetőség Szentpétervár csatornáin és a Néván, melynek során azokat a látványosságokat nézzük meg, amelyeket a buszos városnézés során nem volt alkalmunk megtekinteni. (Fakultatív program ára: 7.500 Ft/fő.) 

3. nap: Reggeli után fakultatív program: Szentpétervár környékére, Petrodvoredbe utazunk. Kastély és park, az orosz művészetek kincse – ez az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. Az „orosz Versailles” néven emlegetett pompázatos cári nyaralóegyüttest a híres, több szintből álló park teszi lenyűgözővé a látogató számára. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Nagy Palota, mely I. Péter hajdani rezidenciája volt. (A fakultatív program ára: 17.000 Ft/fő.) A délutáni órákban lehetőség lesz a Szent Izsák Székesegyház és a Véren Megváltó Templomának részletes, kb. 3 órás megismerésére gyalogosan (jelentkezés az idegenvezetőnél, belépők a helyszínen fizetendők rubelben, kb. 9.900 Ft/fő/két templom).

4. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás Puskinba, amely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő és a Trónterem alapozta meg. A líceum érintésével elsétálunk a Sándor-palotához is. Ezután a kirándulást Pavlovszkban folytatjuk. A gyönyörű palotát Nagy Katalin fia, Pál építtette, amelyben említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem. (A fakultatív program ára: 21.000 Ft/fő.) Esti fakultatív programajánlatunk egy eredeti orosz folklór est zenével, tánccal, népviseletbe öltözött művészek előadásában. A színvonalas előadás magával ragadó! (A fakultatív program ára: 14.000 Ft/fő.) 

5. nap: A kora reggeli órákban a  Moszkovszkij vasútállomásról a Sapsan szuperexpresszel 4 órás utazással Moszkvába indulunk (ezen a napon a reggelink hidegcsomag lesz). Érkezés után városnézés, a Lomonoszov Egyetemnél egy rövid pihenővel. Programunk a világhírű Vörös téren végződik, a Vaszilij Blazsennij székesegyház megtekintésével (kívülről). Ezután fakultatívan felkeressük a Kremlt és a Kincstárat. A Kreml területén több templom, székesegyház és palota is található. A program végén a Kincstárba látogatunk el. (A fakultatív program ára tárlatvezetéssel: 22.000 Ft/fő.)  Vacsora után séta a régi Arbaton, a város legrégebbi sétálóutcáján, majd autóbuszos városnézés következik Moszkva esti fényeiben. Vacsora, szállás (1 éj).

6. nap: Reggeli után fakultatív programként a Tretyakov képtárat és a Megmentő Krisztus székesegyházat keressük fel metróval. Az utazás során a metró legszebb állomásait is megtekintjük. (A fakultatív program ára: 10.500 Ft/fő.) A kora esti órákban transzfer a repülőtérre, majd 19:30 órakor repülés Bécsbe. Érkezés Szombathelyre az éjszakai órákban. 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, közvetlen Bécs–Szentpétervár, Moszkva-Bécs járattal Szállás: kétágyas, 3+*-os  és 4*-os zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás: félpanzió

Egyágyas felár: 52.000 Ft/fő 

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet, a vonatjegyet, a szállást félpanzióval, a transzfereket, a városnézést Szentpéterváron (belépővel a Péter-Pál erődbe) és Moszkvában, a magyar nyelvű idegenvezetést az összes programon.

Nem tartalmazza a vízumdíjat (25.000 Ft/fő), a repülőtéri illetéket (kb. 59.900 Ft/fő), a transzfert a bécsi repülőtérig és vissza (12.500 Ft/fő), a BBP  biztosítást (3.600 Ft/fő) + stornóbiztosítást (1,5%) és a programban jelölt belépőket és fakultatív programok költségét.

A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, illetve a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél.


 

Indulás:2018.augusztus 09.
Indulás:2018. augusztus 14.

Foglalás

Észak Velencéje Szentpétervár, moszkvai városnézéssel
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: