Keresés
HÍRLEVÉL

Csillagtúra Toszkánában - Lucca-Portofino-i félsziget - Előfoglalási kedvezmény!

Új ajánlataink|Társasutazások|

Jellemzők
OrszágOlaszország
Időpont2019. június 11-16.
Utazásautóbusszal
Elhelyezéshotel 3*
Ellátásfélpanzió

Program

1. nap: Indulás Szombathelyről reggel 5:00-kor az MMIK parkolójából, érkezés a késő délutáni órákban Puccini szülővárosába, Luccába. A város különös nevezetessége az a zárt, ellipszis alakú tér, mely egy római amfiteátrum helyén épült. Ódon paloták, román kori templomok, sikátorok között sétálhatunk. Rövid szabadidő után továbbutazás a Versilia-i tengerparti üdülővárosba, Lido di Camaiore-ba. Vacsora,szállás (4éj).

2. nap: Ezen a napon az Olasz Riviéra legszebb kincseit látogatjuk meg a Ligúr-tengernél. A tengerbe nyúló Portofino-i félsziget balzsamos illattal teli ligetekkel és a tenger zafírkék színű vízével kápráztat el bennünket. Kirándulásunk első állomása Rapallo, a „Golfo del Tigullio” hangulatos kis városa, melyet a „csipke városaként” is emlegetnek. Rapalloban megtekintjük a bazilikát és Hannibál kapuját. Rövid szabadidő után Santa Margherita Ligure-be hajózunk, amely régimódi nyaralóhely az olasz riviérán elegáns és általában drága szállodákkal, éttermekkel és boltokkal. Szépen renovált házak között, valamint a nagy kikötőben is sétálunk, ahol ütött-kopott halászcsónakok és milliós jachtok sorakoznak egymás mellett. A tengerparti parkban két érdekes szobrot is láthatunk: Kolombusz Kristófét, aki a régióban született, és II. Vittorio Emanuele  szobrát, aki az egyesült Olaszország első királya volt. Továbbutazunk Portofinoba, mely dús növényzetével, színpompás házaival, régi váraival a világ leghíresebb és legszebb kikötője – az olasz kisvárosok esszenciája. Felmegyünk a festői város templomához, majd bontanikus kertek mellett sétálunk le az alsó város tereihez, látványosságaihoz. Visszautazásunk Rapalloval szintén hajóval történik. 

3. nap: Szabadidő a tengerparton vagy fakultatív kirándulás Pisába. A várost a  Csodák terével azonosítják, hiszen az itt fogadó látvány, a stílusok egysége mindenkit elkápráztat. A Keresztelő kápolna, a Dóm és a Szent Temető (Campo Santo) megtekintése után szabadprogram, illetve a világhírű Ferde torony „megmászása” következik. (A kiránduláson csak a belépőket kell fizetni a résztvevőknek!). 

4. nap: Szabadidő, strandolás a tengerparton vagy fakultatív kirándulás Toszkána két középkorból itt felejtett kisvárosába Volterrába és San Gimignanóba. Az etruszk eretedű Volterra egy hegy tetejére épült tipikus toszkán város. Történelmi óvárosában számos pompás középkori és reneszánsz palota található. Híresek a város kézművesei, gyönyörű fehér szobrok készülnek a közelben bányászott alabástromból. A városnéző séta után szabadprogram, majd továbbutazás a „tornyok városába” San Gimignanoba, Toszkána egyik gyöngyszemébe. San Gimignano falakkal körülvett óvárosát középkori Manhattannek is szokták nevezni a 13. században épült tornyos házai miatt. Gyalogos séta a középkorból megmaradt 14 torony, a katedrális és a város hangulatos épületei, terei között. (Program ára: 9.900,-Ft/fő. Jelentkezéskor foglalni szükséges!)

5. nap: Reggeli után utazás Piombino kikötőjébe, ahonnan Elba szigetére hajózunk. A toszkán szigetvilág gyöngyszemének leghíresebb lakója Napóleon volt, ez első száműzetésének helyszíne. Megérkezésünk után egykori rezidenciáját tekintjük meg, melyben ma emlékmúzeumot találunk, továbbá dottóval (kisvonattal) fedezzük fel Portoferraio kikötőváros nevezetességeit és szépséges öbleit. Vacsora, szállás Montecatini Termében (1 éj). Vacsora után siklóval felmegyünk a Montecatini felsővárosba, ahonnan csodálatos esti fényben láthatjuk az üdülővárost.

6. nap: Indulás hazafelé, útközben megállunk a tengerszint alatt 9 méterrel elhelyezkedő Trevisoba, a „miniatűr Velencébe”. A régi városatyák a középkorban körbevették a várost kőfallal, amely még ma is erődként védi az óvárost. Alatta azóta is ott hömpölyög a Sile folyó, behálózva Trevisót. A házak itt is cölöpökre épültek, s az itteni palazzók is legalább olyan díszesek, cifrák, mint a velenceiek. Az óvárosban olyan csodák várnak bennünket, mint az a Ferences templom, melynek a falait még XIII. századi freskók díszítik, s állítólag itt temették el a két olasz költőóriás, Dante és Petrarca gyermekeit is. Sétálunk festői árkádos házai között, csatornákkal szabdalt utcáin. A város főterén megpihenünk egy capuccinóra vagy egy spritzre. Érkezés Szombathelyre a késő esti órákban.

 

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: hotel***, 2 ágyas, zuhanyzós szállodai szobákban

Ellátás: félpanzió 

Egyágyas felár: 39.000 Ft/fő

 

Előfoglalási részvételi díj 2019. május 31-ig: 129.900,-Ft/fő

Részvételi díj 2019. május 31. után: 139.900,-Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az utazás, a szállás, a félpanzió és az idegenvezetés költségeit.

A részvételi díj nem tartalmazza stornó és a BBP biztosítást (4.500 Ft/fő), a hajózások, a fakultatív program (9.900 Ft/fő), és a belépők árát (kb. 70-90 €/fő).

 

Indulás:2019. június 11.
Indulás:2019. június 16.

Foglalás

Csillagtúra Toszkánában - Lucca-Portofino-i félsziget - Előfoglalási kedvezmény!
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés:
  • Adatkezelés:
  • A gabbianotravel.hu weboldalon az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és azt elfogadom. Kijelentem, hogy 16. életévemet betöltöttem.
   Hozzájárulok, hogy személyes adataimat a gabbianotravel.hu direkt marketing céljából kezelje. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a gabbianotravel.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.