Keresés
HÍRLEVÉL

Ausztria- Stájerország kirándulás

Társasutazások|Európa » Ausztria

Jellemzők
OrszágAusztria
Időpont2018. június 29-július 4.
Utazásautóbusszal
Elhelyezés2 ágyas szobák
Ellátásfélpanzió

Program

1. nap, június 29. (péntek): Indulás megbeszélt helyről és időben Budapest felé Érkezés Gloggnitz-ba, ahol a Lindt csokoládégyár bemutató termében lehet csokoládét kóstolni és vásároln. Rövid pihenőt tartunk a Semmering hágón, majd Maria Schutz-i kegytemplománál állunk meg. A templom melletti étteremben megkóstolhatjuk a „kolostor-fánkot”. Ezt követően Mürzzuschlang városában sétálunk egyet, megnézzük a téli sportok múzeumát. Utunk következő állomása Neuberg an der Mürz, ahol a ciszterci rend temploma, a kolostorban lévő természeti múzeum, majd az itt működő üvegfúvó műhely és üvegmúzeum látnivalóit vesszük sorba. A nap további részében az európai hírű Mariazell-ben töltjük szabadidőnket. Végül Lackenhofba utazunk. Vacsora, szállás a Sport Hotelben. (1 – 5. éjszaka).

2. nap, június 30. (szombat): Reggeli után  Steyr városába utazunk, ahol a városnéző séta keretében azzal a várossal ismerkedünk, melyről Steiermark tartomány a nevét kapta. Megtekintjük a várban lévő múzeumot,.kilátogatunk Christkindl-be, ahol a világhírű mozgó betlehem és a karácsonyi postahivatal található. Majd rövid sétát teszünk a Duna-parti Enns kisvárosban, mely Ausztria egyik legrégibb városa, az óváros 16-17.századi épületeit és a Lamberg-kastélyt is megnézhetjük.  Hazafelé rövid kilérőt teszünk Ybbs városába, ahol a főbb nevezetességeket nézzük meg.

3. nap, július 1. (vasárnap): Gesausee-n az Enns folyó szurdokán keresztül érkezünk Admont-ba, ahol megtekintjük a világ legnagyobb bencés-rendi apátságát és annak csodálatos könyvtárát, és természettudományi és szépművészeti múzeumát, valamint az apátság Szt. Balázs templomát is. Délután Eisenerzbe utazunk, ahol a híres vasércbánya hihetetlen látványa tárul elénk lépcsőzetes piramis formájában. A világ legnagyobb „taxiján”, a 860 lóerős Haulyn járhatjuk be a holdbéli tájat idéző teraszokat. Ezután séta és szabadidő Eisenerz óvárosában.

4. nap, július 2. (hétfő): Ismerkedés Schladming városával, majd a nap további részét  a Dachstein látnivalóinak felkeresésével töltjük: Skywalk kilátó – függőhíd és jégpalota. Amennyiben időnk engedi, délután még elmegyünk Obertraun-ba, ahonnét kabinos felvonóval felmegyünk a világ legnagyobb jégbarlangjához, majd egy másik felvonóval az 5 Finger (5 ujj) égi kilátó teraszokig, ahonnan fantasztikus látvány tárul elénk a Dachstein hegyóriás gleccsereire

5. nap, július 3. (kedd): Délelőtt a Hockar-hegy látványosságát, egy 60 m hosszú függőhidat és a felette épült  Skytour panorámakilátót keressük fel, ahonnan jó időben, a Hochschwabtól egészen a Grossglocknerig is el lehet látni. Délután betérünk egy privát sörfőzdébe, ahol különleges kézműves söröket kóstolhatunk.  

6. nap: július 4. (szerda): Útba hazafelé a Mura völgyén keresztül érkezünk meg a Steiermark tartomány központjába Graz-ba, melynek óvárosa, a híres Schlossbergel az UNESCO Világörökség része. Megtekintjük a Burg híres kettős csigalépcsőjét, a Dómot, a Mauzóleumot, a Mura-folyón épült Kagyló-szigetet. Mielőtt búcsút vennénk a stájer fővárostól, felkeressük a város szélén található impozáns Eggenberg kastélyt és szép parkjában sétálunk egyet. Ezután Riegersburg várát, és az abban lévő, egyedülálló Boszorkány-múzeumot látogatjuk meg.  Rábafüzesen és Körmenden keresztül a késő esti órákban érkezünk haza.

Utazás: légkondicionált, kényelmes autóbusszal 

Ellátás: félpanzió 

Részvételi költség tartalmazza: a szállásokat, a félpanziós ellátást, az autóbusz költséget, a csoportkísérést ill. idegenvezetést.
A részvételi költség nem tartalmazza: az utasbiztosítást, az idegenforgalmi adót és a belépőket.  Ez az ár legkevesebb 32 utas esetén értendő Belépők: kb. 70-80.-EURO 

Érdeklődés: Veress Antal ny.tanár  Tel.: 66/280-140; mobil: 30/648-00-50  E-mail: tetura@freemail.hu  

    

 

Indulás:2018. június 29.
Indulás:2018. július 4.

Foglalás

Ausztria- Stájerország kirándulás
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: