Keresés
HÍRLEVÉL

Andalúzia csodái

Társasutazások|Európa » Spanyolország

Ár:274.900Ft-tól/fő
további információt kérek
Jellemzők
OrszágSpanyolország
Időpont2018. október 17-23.
Utazásrepülővel
Elhelyezés2 ágyas szobák
Ellátásreggeli
Fakultatív vacsora29900 Ft/ fő/ 6 alkalom

Program

1. nap: Utazás a Szombathelyről a bécsi repülőtérre autóbusszal, majd repülővel Malaga-ba (tervezett menetrend: 10:30-13:45). Érkezés után városnézés Malaga-ban: megtekintjük a katedrálist, az Alcazaba-várat és a Picasso Múzeumot. Késő délután Mijas városát keressük fel, mely egy tipikus fehér házsorokból, terekből álló hegyi andalúz kisváros. Szállás  Benalmadena-ban (2 éj). 

2. nap: RONDA – MARBELLA 
Reggeli után a Costa del Sol híres tengerparti útján haladva, vad hegyeken át érkezünk Ronda városába, melyet egész Spanyolország legromantikusabb városának tartanak. A meredek mészkőhasadék tetején emelkedő szépséges városkában műemlékek sokaságát fedezhetjük fel. Megtekintjük az arab fürdőt, Spanyolország legrégebbi arénáját, a mór király házát, a Mondrajón Palota és a lenyűgöző völgyhidat. Továbbutazás Marbella-ba. Óvárosi séta a fehér utcákon, szabadidő a nagyvilági üdülővárosban.   

3. nap: GIBRALTÁR – EL PUERTO DE SANTA MARINA
Reggeli után a mind a mai napig brit fennhatóság alatt álló „sziklagyarmatot”, Gibraltárt keressük fel. Látogatást teszünk a szabadon élő majmokról is elhíresült sziklánál, az Európa-Pont kilátótól Afrika panorámájában gyönyörködhetünk. Felkeressük a St. Michael cseppkőbarlangot, majd sétálunk a Main Street pub-jai és terei mentén. Szállás El Puerto de Santa Marina-ban (2 éj). 

4. nap: CADIZ – JEREZ 
Reggeli után Cadizba indulunk, mely a korabeli nagy felfedezésekről ismert híres kikötőváros, Európa legrégebbi (főníciai) alapítású városa. Séta az óceánba nyúló földnyelvre épült óvárosban: barokk katedrális, Santa Cruz, díszes városkapu. Ezután Jerez de la Fronteraba, a sherry ital őshazájába indulunk, ahol megtekintjük a XII. századi Alcazart az arab fürdőkkel, valamint az impozáns San Dionisia katedrálist. Szabadidő a bájos tereken. 

5.nap:  SEVILLA
Reggeli után egész napos városnézés Andalúzia fővárosában, Sevillában. Sevillát egész Spanyolország legkarakteresebb városának tartják, nem alaptalanul. Felkeressük a világhírű Giralda torony uralta katedrálist, benne Kolumbusz sírját és a csodálatos Capilla Mayort, mellette a La Giraldat, azaz a harangtornyot és árnyékában a Narancsudvart. Séta a romantikus Santa Cruz negyedben, melynek hófehér és virágos szűk utcái és palotái, a világkiállításra épült Plaza de Espana mind rabul ejtik az utazót. Szállás Sevillában (1 éj). 

6.nap: CORDOBA
 Reggeli után továbbutazás Cordobába, mely az UNESCO Világörökség része. Andalúzia mór-keresztény műemlékvárosában megtekintjük a Mezquitát. Az iszlám ibériai hatalmát szimbolizáló, XII. századi mecsete elkápráztatja a látogatót több, mint 850 jáspisból és gránitból faragott oszlopával, s a közepébe ágyazott 16. századi katedrálissal. Meglátogatjuk még az Andalúz Házat, az Alcazart (a kalifák egykori rezidenciája díszkerttel, mozaikokkal), a Guadalquivir folyó régi hídját. Sétálunk a fehér város egyéb műemlékei, mentén. Szállás Granadában (1 éj) 

7. nap: GRANADA – NERJA 
Reggeli után városnézés Granadában. Megtekintjük a várost világhírűvé tévő Alhambra pazar palotaegyüttesét, mely az UNESCO Világörökség része a sokat fotózott oroszlános udvarral és a kapcsolódó Generalife díszkerttel. Felkeressük a reneszánsz katedrálist, sétálunk a labirintusszerű mór negyedben (Albaicin, a katolikus királyok híres emlékműve Granada óvárosában). A Sierra Nevada oldalában utazunk a tenger felé, Nerja városába. A festői tengerbe nyúló kiszögellésnél épült óváros főként a páratlan Balcon de Europa panoráma sétányról nevezetes. Este transzfer a Malagai reptérre, majd utazás Bécsbe (várható menetrend: 20:45-23:50), illetve autóbusszal Szombathelyre.

Utazás: Bécsből repülővel, a helyszínen légkondícionált autóbusszal

Ellátás: reggeli

Fakultatív vacsora: 29.900 Ft/fő/6 alkalom

Szállás: 6 éjszaka ***/****-os szállodákban (2 ágyas tusolós, WC-s szobákban)

Reptéri illeték: 49.900 Ft/fő 

Transzferek: 19.900 Ft/fő 

BBP és útlemondási biztosítás: 4.000 Ft/fő 

Belépők: kb. 60-80 €/ fő 

Indulás:2018. október 17.
Indulás:2018. október 23.

Foglalás

Andalúzia csodái
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: