Keresés
HÍRLEVÉL

A Sorrentói-félsziget gyöngyszemei - BETELT

Új ajánlataink|Társasutazások|Európa|

Jellemzők
OrszágOlaszország
Időpont2018. április 28 - május 04.
Utazásautóbusszal
Elhelyezéshotel***
Ellátásfélpanzió

Program

1. nap: Indulás reggel 6 órakor Szombathelyről, az MMIK parkolójából. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Ausztrián át Olaszországba. Egy séta erejéig megállunk Umbria tartomány festői kisvárosában, a hangulatos, tufasziklára épült Orvietoban. Érkezés a Róma környéki szálláshelyre a késő esti órákban. Szállás (1 éj).

2. nap: Reggeli után autóbuszos, majd gyalogos városnézés Rómában: Colosseum  (csak kívülről), Forum Romanum, Császári Fórumok, Capitolium, Vittorio Emanuel emlékmű, Trevi-kút, Pantheon, Navona tér. Vacsora, szállás a Sorrentói-félszigeten (4 éj).

3. nap: Reggeli után indulás Nápolyba. Autóbuszos városnézés kiszállásokkal: Posillipo-kilátó, Santa Lucia negyed, Castel dell’ Ovo, Óváros: Castel Nuovo, Királyi Palota, Galéria Umberto, Betlehemesek utcája, Dóm. A déli órákban elfogyaszthatunk egy tipikus nápolyi pizzát. Délután továbbutazunk a „gyilkos” tűzhányóhoz, a Vezúvhoz, a világ egyik leghíresebb, ma is aktív vulkánjához. A tűzhányó megmászása után fantasztikus kilátás nyílik a nápolyi ill. sorrentói öbölre. Autóbusszal 1000 m magasságig jutunk fel, majd gyalogosan a kráterig. 

4. nap: Reggeli után fakultatív hajókirándulás a fény, a virágok és az illatok szigetére, a csodálatos Caprira, gazdag programmal: Anacapri, Axel Munthe által épített San Michele-villa, majd Capri felsőváros hangulatos terei, Via Krupp panorámás sétaút, díszkert – kilátással a híres Faraglioni sziklákra. (A kirándulás ára közlekedéssel és belépőkkel 99 Euro/fő.) 

5. nap: Reggeli után az ókor egyik legtragikusabb eseményének emlékét a Vezúv kitörésekor elpusztult Pompeit keressük fel.
Délután kirándulás a világhírű Amalfi partszakaszon. Utunk a kék szalag útvonalon   halad, mely Olaszország talán legfestőibb partszakaszának mondható. Ennek minden egyes pontjáról lélegzetelállító látvány tárul elénk. Rövid fotószünet Positano város kilátójáról. A „függőleges” város két hegy közé épült be, így látványa csodaszép.  
Ezután kirándulásunk fénypontja Amalfi következik, ahol a világhírű Szent András-dómot tekintjük meg a Paradicsom kerengővel, majd szabadprogram, fürdési lehetőség az üdülővárosban. 

6. nap: Reggeli után indulás Ferraraba, mely a mai napig az itáliai kultúra és művészet egyik fellegvára, az Este hercegség egyik székhelye. Az óváros nevezetességeinek megtekintése (Castello Estense, dóm). Vacsora, szállás Ferrara környékén (1 éj).

7. nap: Reggeli után indulás hazafelé. Útközben látogatást teszünk San Daniele-ben, a festői szépségű középkori városkában, mely egy dombtetőn épült és a levegőn szárított sonkájáról híres. Olaszországban csak Pármában készítenek még ilyen módszerrel sonkákat. A rövid városnéző séta után szabadidő, melynek keretében megkóstolhatjuk a legfinomabb Friuli borokat és proseccokat, majd látogatás a Prosciutteria Dok Dall’Ava sonkaüzemben, ahol egy tipikus ebédet fogyaszthatunk el (a fakultatív ebéd ára italokkal: 25 Euro/fő), valamint nemcsak sonkát, de további finomságokat is vásárolhatunk. Érkezés Szombathelyre az esti órákban.

Utazás: légkondicionált autóbusszal 
Szállás: hotel***, 2 ágyas zuhanyzós szobákban
Ellátás: félpanzió 
Egyágyas felár: 49.000 Ft

A megadott ár előfoglalási kedvezményt tartalmaz , mely 2018. január 31-ig érvényes! 

A részvételi díj tartalmazza: az utazást, a szállást, a megadott ellátást, az idegenvezető költségeit.
A részvételi díj nem tartalmazza: a kalkulált BBP és sztornó biztosítást (6.800 Ft/fő), a fakultatív program árát (29.900 Ft/fő), a belépőket (kb. 60 Euro/fő).

 

Indulás:2018. április 28.
Indulás:2018. május 04.

Foglalás

A Sorrentói-félsziget gyöngyszemei - BETELT
  • Személyes adatok
  • Név:
  • Telefon:
  • E-mail:
  • Létszám
  • felnőtt:
  • gyermek 0-2 éves:
  • gyermek 2-12 éves:
  • gyermek 12-16 éves:
  • Megjegyzés: